RECEPT MĚSÍCE: POLÉVKA Z JARNÍ CIBULKY

« seznam článků
Rubriky: Kvalita / Zdraví / Životní styl

publikováno: 07.03.2025

Kolem nás se pomalu začíná vše probouzet a my můžeme už využívat i první plody z přírody - například v kuchyni! K prvním poslům jara určitě patří bylinky, pažitka nebo jarní cibulka. Právě té jsme věnovali tento měsíc recept. Kdo si uvaří polévku plnou jarních chutí?

POLÉVKA Z JARNÍ CIBULKY

Seznam přísad

2 svazky jarní cibulka
2 ks brambor
1 ks větší mrkev
3 lžíce máslo
2 stroužky česnek
1 a 1/2 litru zeleninový vývar
  sůl
  pepř
 

citron na dochucení

 

PŘÍPRAVA

Naťové (jarní) cibulky si nakrájíme na kolečka. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku, brambory i mrkev vhodíme na rozpálené máslo a za stálého míchání osmahneme. Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a necháme vařit. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronem dle chuti. Podáváme s toustovým chlebem opečeným na másle.

Dobrou chuť!

 

Zdroj:

https://www.coopclub.cz/recepty/polevka-z-jarni-cibulky/

Sdílet tento článek:
Sdílet tento článek na Facebooku Sdílet tento článek na Twitter Sdílet tento článek na Google+