publikováno: 07.03.2025
Kolem nás se pomalu začíná vše probouzet a my můžeme už využívat i první plody z přírody - například v kuchyni! K prvním poslům jara určitě patří bylinky, pažitka nebo jarní cibulka. Právě té jsme věnovali tento měsíc recept. Kdo si uvaří polévku plnou jarních chutí?
2 svazky | jarní cibulka |
2 ks | brambor |
1 ks | větší mrkev |
3 lžíce | máslo |
2 stroužky | česnek |
1 a 1/2 litru | zeleninový vývar |
sůl | |
pepř | |
citron na dochucení |
PŘÍPRAVA
Naťové (jarní) cibulky si nakrájíme na kolečka. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku, brambory i mrkev vhodíme na rozpálené máslo a za stálého míchání osmahneme. Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a necháme vařit. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronem dle chuti. Podáváme s toustovým chlebem opečeným na másle.
Dobrou chuť!
Zdroj:
https://www.coopclub.cz/recepty/polevka-z-jarni-cibulky/