RECEPT MĚSÍCE: LEHKÝ JARNÍ DEZERT S VŮNÍ KIWI

« seznam článků
Rubriky: Kvalita / Zdraví / Životní styl

publikováno: 29.03.2025

Jaro v nás probouzí barvy a lehkost. Nejlepší co můžeme udělat je zařadit je i do jídelníčku. Že je to u dezertu nemožné? Tak si zkuste doma připravit náš dnešní lehký tip!

Kiwi sorbet se šlehačkou

 

PRO 4 OSOBY

Příprava: 15 minut + doba na zmrazení a dokončení

* 400 g dužiny z kiwi
* 150 g cukru krupice
* 200 ml vody
* 1 lžíce citronové šťávy
* 4 lžíce ovocného likéru nebo destilátu
* 200 ml sektu
* 1 kiwi na ozdobu
* lístky meduňky nebo máty na ozdobu
* 4 koktejlové třešně na ozdobu
* 4 lžíce ušlehané šlehačky

1. Cukr s vodou svaříme na hustý sirup. Dužinu z kiwi rozmixujeme a protlačíme přes jemné síto, abychom se zbavili peciček. Ovocný protlak smícháme s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a alkoholem. Promícháme, přelijeme do kovové misky a necháme zmrazit.

2. Zmrazenou hmotu seškrabujeme lžící nebo necháme lehce povolit a rozmixujeme. Sorbet tvarujeme pomocí zmrzlinových kleští nebo zmrzlinové lžíce do kopečků, které vkládáme do sklenic.

3. Zalijeme vychlazeným sektem a ozdobíme kouskem omytého kiwi, koktejlovou třešní, šlehačkou a lístky meduňky nebo máty.

 

TIP
Máte-li zmrzlinový strojek, použijte ho na výrobu sorbetu. Jinak musíte zmražené pyré rozmixovat, aby z něj vznikla jemná zmrzlinová hmota a daly se z něj tvořit kopečky. Obdobně můžete připravit sorbet i z jiného ovoce, likér nebo destilát můžete vynechat.

 

 

 

 

 

Zdroj: 

https://www.idnes.cz/recepty/velka-jarni-kucharka-lehke-dezerty.A070417_142847_recepty_ves

Sdílet tento článek:
Sdílet tento článek na Facebooku Sdílet tento článek na Twitter Sdílet tento článek na Google+