publikováno: 29.03.2025
Jaro v nás probouzí barvy a lehkost. Nejlepší co můžeme udělat je zařadit je i do jídelníčku. Že je to u dezertu nemožné? Tak si zkuste doma připravit náš dnešní lehký tip!
Příprava: 15 minut + doba na zmrazení a dokončení
* 400 g dužiny z kiwi
* 150 g cukru krupice
* 200 ml vody
* 1 lžíce citronové šťávy
* 4 lžíce ovocného likéru nebo destilátu
* 200 ml sektu
* 1 kiwi na ozdobu
* lístky meduňky nebo máty na ozdobu
* 4 koktejlové třešně na ozdobu
* 4 lžíce ušlehané šlehačky
1. Cukr s vodou svaříme na hustý sirup. Dužinu z kiwi rozmixujeme a protlačíme přes jemné síto, abychom se zbavili peciček. Ovocný protlak smícháme s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a alkoholem. Promícháme, přelijeme do kovové misky a necháme zmrazit.
2. Zmrazenou hmotu seškrabujeme lžící nebo necháme lehce povolit a rozmixujeme. Sorbet tvarujeme pomocí zmrzlinových kleští nebo zmrzlinové lžíce do kopečků, které vkládáme do sklenic.
3. Zalijeme vychlazeným sektem a ozdobíme kouskem omytého kiwi, koktejlovou třešní, šlehačkou a lístky meduňky nebo máty.
TIP |
Zdroj:
https://www.idnes.cz/recepty/velka-jarni-kucharka-lehke-dezerty.A070417_142847_recepty_ves