RECEPT MĚSÍCE - HŘÍŠNĚ DOBRÁ SNÍDANĚ

« seznam článků
Rubriky: Kvalita / Zdraví / Životní styl

publikováno: 19.02.2025

Valentýn je za námi, ale neexistuje důvod, proč si láskyplná gesta nepřenést i do dalšího týdne! Přinášíme vám tip na hříšně dobrou snídani!

Suroviny

olivový olej 3 PL

cibule 1 ks

velká, na tenká kolečka

sůl

slanina 4 plátky

snídaňová

bagel 2 ks

podélně rozpůlené

čedar 4 PL

vyzrálý, strouhaný

fíkový džem 4 PL

rukola 2 hrsti

jablko ½ ks

na plátky

hruška ½ ks

na plátky

vejce 2 ks

volská oka

 

Postup

Ve velké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a za občasného míchání opékejte dosklovita, asi 8 minut.

Štědře osolte a ztlumte oheň na mírný, za občasného míchání dále opékejte, aby cibule získala zlatohnědou barvu a zkaramelizovala, může to trvat až 45 minut.

Rozehřejte gril v troubě či jiný gril. Slaninu položte na plech a opečte ji pod grilem. Pak slaninu vyjměte a odložte, plech opatrně, ale důkladně otřete od tuku.

Bagely položte řezem nahoru na plech, dejte pod gril a opečte dozlatova, stačí zhruba minuta.

Pak vyjměte plech a na rozpečené plochy bagelů opatrně nasypte sýr. Vraťte pod gril a sýr rozpečte, asi 1–2 minuty.

Pak na sýr opatrně natřete zavařeninu (vždy 1 lžíci na půlku bagelu).

Poté položte pouze na spodky bagelů opečenou slaninu, přidejte rukolu, jablko, hrušku, karamelizovanou cibuli a nakonec volské oko. Přiklopte vršky a podávejte.

 

Zdroj:

https://www.apetitonline.cz/recept/hrisne-dobry-bagel

Sdílet tento článek:
Sdílet tento článek na Facebooku Sdílet tento článek na Twitter Sdílet tento článek na Google+